Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі підприємства сплатили майже 200 мільйонів гривень “екоподатку”

У січні-травні суб’єкти господарювання Запорізької області спрямували до бюджетів усіх рівнів 197 мільйонів 600 тисяч гривень екологічного податку.

Нагадуємо, в умовах дії воєнного стану платники, зареєстровані за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, утворення радіоактивних відходів та тимчасового зберігання радіоактивних відходів на територіях, на яких ведуться чи велися бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, визначених Кабінетом Міністрів України, не нараховують та не сплачують за I, II, III та IV квартали 2022 року екологічний податок за всі обсяги та види забруднення, що здійснюються стаціонарними джерелами забруднення, передбачені законодавством України, та за всі обсяги утворених радіоактивних відходів та обсяги тимчасового зберігання радіоактивних відходів.

Слід враховувати, що стаціонарне джерело забруднення – підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об’єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу та/або скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти (п.п. 14.1.230 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН