Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускників Одещини готують до національного тесту

Про це розповів у соціальних мережах очільник освітньої галузі Одеської області Олександр Лончак:

Розповідав випускникам, як підготуватися до національного мультипредметного тесту з історії. Сьогодні готовий поділилася лайфхаками, як на відмінно скласти тест із рідної мови. У випадку з українською, труднощів не передбачається. До неї готувалися всі, без винятку. Навіть більше – скласти НМТ може бути легше, адже цьогоріч не буде власного висловлення. Отже, мої юні друзі, спробуйте наступне:

 

‼️Робіть повторення через інтервальні проміжки часу.

Мало просто вивчити один раз тему. Мозок повинен розпізнати її як важливу інформацію. Тому важливо час від часу повертатися до попередніх тем і повторювати їх.

‼️Систематизуйте пройдений матеріал у схемах і таблицях. Тренуйте зорову пам‘ять!

‼️Працюйте в групах з друзями.

Створіть собі мотиваційне освітнє середовище, де будете обговорювати теми до ЗНО, переказувати вивчений матеріал одне одному. Хороший приклад такого клубу — YouTube-спільнота iLearn https://www.youtube.com/c/iLearnUA

‼️Вчіться застосовувати здобуті знання на практиці. Обов’язково виконуйте тести до кожної теми, а також тести минулих років. Ось посилання: https://zno.osvita.ua/ukrainian

‼️Пробуйте переключати увагу.

Оскільки НМТ передбачає 60 завдань одразу з трьох предметів, тренуйте швидке перемикання. Відкрийте три вкладки з трьома тестами (з математики, історії України та української мови) і виконуйте по черзі перелік питань з кожного з них. Так ваш мозок звикне до поєднання цих трьох дисциплін і не розгубиться у відповідальний момент.

І головне. Не забувайте робити перерви й висипатися!

Раджу кілька корисних ресурсів, крім підручників: https://ilearn.org.ua/courses/preview/1

найпопулярніший повний онлайн-курс з підготовки до ЗНО з української мови та літератури з Ігорем Хворостяним.

Вірю у кожного з вас!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН