Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Село, що знаходиться на лінії вогню на Херсонщині, отримало допомогу

Благодійний фонд “Українці переможуть” продовжує доставляти допомогу навіть у найгарніших точки Херсонської області. Розповів про візит у село, що знаходиться на лінії вогню, очільник фонду Ігор Йосипенко:

Село Заградівка Кочубеївської громади безпосередньо знаходиться на лінії вогню, тому особливо важливо було для нашої команди Благодійного фонду “Українці переможуть!” потрапити саме сюди, аби допомогти людям.

В такий момент згадуються слова Миколи Гоголя “Вечора на хуторі поблизу Диканьки”: «Мало який птах долетить до середини Дніпра!». Але ми змогли! Бо не кожному військові нададуть дозвіл, з міркувань безпеки, доїхати/дібратися до цього населеного пункту.

Емоційно складно, бо наш український народ працьовитий і хазяйновитий, який може забезпечити себе, а нині потребує підтримки і допомоги.

Ми привезли найнеобхідніше – продукти харчування, засоби гігієни. Нині в фронтових селах звична картина – магазини закриті, добре, якщо не пошкоджені та не зруйновані, місцеві жителі на городах працюють під звуки пострілів. Зима запитає кожного, де був влітку.

Це знають наші люди, чиї батьки пройшли і через Голодомор, Другу світову війни, складний післявоєнний час.

Люди чули про роботу нашого Благодйного фонду в Кочубеївській громаді, але вже і не сподівалися, що ми зважимося доїхати в село Заградівка, майже в самісіньке пекло російсько-української війни. Споглядаєш в очі людей, які вже 4 місяць під обстрілами, і розумієш, що нас не подолати.

Це приклад незламності маленьких людей, які тримають українське небо. Не опускаємо руки! Чекаємо ЗСУ!

Українці переможуть!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН