Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великокопанівській громаді три місяці боротимуться з карантинними бур’янами

З 01 червня по 01 вересня 2022 року розпорядженням сільського голови Великокопанівської сільської ради за № 34 від 31 травня 2022 року оголошено „Тримісячник боротьби з карантинними бур’янами, шкідниками та хворобами рослин”.

Закон України „Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту” зобов’язує утримувати земельні ділянки та прилеглі території в належному санітарному стані не тільки органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства різних форм власності, установи та організації але й всіх громадян, відповідно до вимог санітарних норм.

Тому, Великокопанівська сільська рада попереджає керівників бюджетних установ, сільськогосподарських товариств, голів селянських фермерських господарств та одноосібників про персональну відповідальність за порушення земельного законодавства.
На дворі вже літо, а це означає, що крім теплого сонця на вулиці починають квітнути ще й карантинні рослини і це велика проблема. Щороку ми боремося з бур’янами на своїх присадибних земельних ділянках, але не завжди знаходимо час на бур’яни навколо цих ділянок.
Деякі з бур`янів являються карантинними. Шкідливість більшості карантинних бур`янів проявляється насамперед у зниженні врожайності сільськогосподарських культур, у токсичності для тварин, у негативному впливі на здоров`я людей.
Тому рекомендуємо землевласникам та землекористувачам нашої громади постійно проводити роботу по знищенню карантинних рослин на земельних ділянках.
Самі поширені карантинні рослини на території громади – це амброзія полинолиста, яка легко спричиняє алергійні захворювання у людей, повитиця, якою можуть отруїтися тварини, осот польовий (городній) і ценхрус якірцевий. Слід зазначити, що ці рослини в зоні Степу займають значні території.
Працівники відділу земельних відносин Великокопанівської сільської ради постійно проводять рейди по санстану і благоустрою наших населених пунктів та нагадують землевласникам та землекористувачам про те, що проблему треба вирішувати.

Тож, давайте будемо боротися з карантинними рослинами разом та берегти здоров’я один одного!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН