Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Віталій Кім розповів про перспективи звільнення Херсонської області

Херсонці та мешканці області чекають на звільнення від російської окупації. Поки голови Херсонської ОДА та обласної ради, які покинули область у перші дні вторгнення росіян, відмовчуються або передають окремі чутки, Голова Миколаївської ВЦА Віталій Кім розповів про плани визволення Херсона.

Херсон визволятимуть поступово

В інтерв’ю La Repubblica, яке передає видання НикВести, Віталій Кім розповів, що звільнення Херсонщини буде поступовим, аби не ризикувати людьми там, де цього немає потреби.

За словами Віталія Кіма, українська армія не може собі дозволити російську тактику з великими ривками відкритою місцевістю, які ні до чого не ведуть.

Якби ми це зробили, то втратили б багатьох людей. У нас інша концепція війни та життя: росіяни вбивають своїх солдатів — ми намагаємось обмежити втрати. Вони стріляють — ми покладаємось на військову тактику.

Він додав, що на південному фронті росія переважно воює старою радянською зброєю, яка насамперед становить ризик для мирного населення через свою вкрай низьку влучність.

“Вони воюють зі старою зброєю, яка має похибку у двісті метрів, що вчетверо перевищує європейські стандарти. А потім, щоправда, вони байдужі до українського населення. Коли у них закінчуються військові об’єкти, вони стріляють по будинках”, – конкретизував начальник військової адміністрації, назвавши це терором проти цивільних.

Що відомо про звільнення Херсонщини

Контратаки українських захисників на Миколаївсько-Херсонському напрямку влаштовують справжнє пекло окупантам, повідомляє Служба безпеки України. У розпорядженні СБУ – перехоплення розмови загарбника, що «потрапив під роздачу».

«Сначала «Градами» накрыли, нах*й. Потом, только чуть очухались: *бать, минометoм! У меня прям 10 метров от окопа… *бать… В окоп, короче, запрыгнул: как у*бало… Сидишь в окопе, бл*дь, *бать, п*здец: «Господи, бл*дь! Только не в окоп, только не окоп! Короче, бл*дь, лес горит – ну, п*здец! Просто ад какой-то, нах*й!» – описує ситуацію загарбник.

На загальнодоступній мапі, яка втім не є офіційною, видно, що ЗСУ наближаються до Херсона все ближче — частина Херсонської області вже звільнена.

Скріншот мапи станом на 11.50 (12 червня)Скріншот мапи станом на 11.50 (12 червня)

Станом на ранок 12 червня Генштаб ЗСУ повідомляв, що на Південнобузькому напрямку противник вів оборону, обстрілював підрозділи наших військ з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. Намагався вести контрбатарейну боротьбу.

Також Володимир Зеленський повідомляв про успіхи саме на херсонському напрямку 11 червня: «Сьогодні до переліку повернутих населених пунктів нашої держави додалося селище Таврійське (Херсонська область — ред.), є певні успіхи в Запорізькій області також. Тривають запеклі вуличні бої в Сєвєродонецьку. Я пишаюся всіма нашими захисниками, захисницями, які змогли зупинити просування цих ворожих людей, цих окупантів, вже на довгі тижні і тримають нашу оборону потужно»

Отже, Херсон чекає на ЗСУ!

Кавун.City

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН