Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі податківці викрили міжрегіональну схему мінімізації податків

Співробітники управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом податкової служби Запорізької області при співпраці з Головним управлінням Національної поліції в Запорізькій області виявили міжрегіональну схему діяльності підприємств, зареєстрованих на території України, які не мали на меті здійснення господарської діяльності. 

Шляхом перекручення та внесення завідомо неправдивих відомостей ділки оформлювали операції з незаконного формування податкового кредиту від суб’єктів господарювання, у яких не прослідковується походження товару, з подальшим документальним оформленням операцій з реалізацією на державне підприємство.

Група осіб використовувала ризикові підприємства як транзитні для формування незаконного податкового кредиту для суб’єктів господарювання реального сектору економіки. 

У схемі мінімізації податків були задіяні фіктивні підприємства Донецької, Одеської та інших областей.

У результаті спільної роботи виявлено неправомірне формування підприємством Запорізької області податкової вигоди з податку на додану вартість на суму понад 6 мільйонів гривень.

На теперішній час проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 КК України. 

Головне управління ДПС у Запорізькій област

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН