Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент привітав театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” з відкриттям

Через окупацію цьогоріч Херсон не може прийняти фестиваль “Мельпомена Таврії”, який щорічно збирає у місті тисячі поціновувачів театрального мистецтва. Захід проходить у Львові та частково у інших містах. З відкриттям фестивалю привітав Президент Зеленський:

Учасникам, організаторам та гостям XXIV Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії»

Дорогі друзі!

Прийміть щирі вітання з нагоди відкриття Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

Наш фестиваль, який у мирні часи проходив у Херсоні, не підкорився російському окупанту, а об’єднав у цей надзвичайно складний час українські театри з театрами багатьох країн світу, що гратимуть вистави у рідних містах, але з їхніх сцен лунатиме підтримка українському Херсону і героїчним херсонцям.

Митці з різних куточків планети своєю участю у фестивалі демонструють свою солідарність з Україною, доводячи, що у боротьбі за свободу й незалежність нас підтримує увесь цивілізований світ.

Багато закладів культури нашої держави постраждали від російської агресії, будівлі деякий з них, як театр у Маріуполі, було зруйновано. Однак ніхто не може зруйнувати вільний дух мистецтва.

Щиро дякую театральним діячам за творчість і гуманізм у часи лихоліття війни, за те, що даруєте глядачеві найкращі свої здобутки, утверджуючи одвічні цінності добра, людяності та любові. 

Упевнений, разом ми зможемо захистити мир і свободу.

Дякую усім, хто сьогодні своїм серцем з Україною.

З повагою, 

Президент України

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН