Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спортсмени з Херсона 12 днів діставалися з окупації в Іспанію

Історію херсонців, яким вдалося вирватись із окупації розповіли на сторінці Херсонської федерації академічного веслування.

Херсонська федерація веслування академічного це талановиті, активні, цільоспрямовані і сміливі люди: тренери, спортсмени, батьки, вболівальники, майстри, добрі люди … … і ось всі вони разом в період війни знайшли можливості зберегти наші юні таланти і майбутнє Херсонської школи та традиції українського веслування академічного.

Так і народилася ця реальна Історія сьогодення із назвою “З Херсону до Іспанії за 12 днів”: Після, майже трьох місяців життя в окупації, почалася наша вимушена подорож. 20 травня, з четвертої спроби, нам вдалося виїхати з Херсону до Запоріжжя.

Дякуємо волонтерам-водіям Івану, Карену, Олександру та всій їхній команді з групи Евакуація Херсон (безкоштовно). Дітям ця дорога запам’ятається надовго. Там нас розмістили на ночівлю до дитячого садка. Вся робота волонтерів дуже добре злагоджена, розмістили на ночівлю, нагодували, посадили на потяг. Наш маршрут після перетину сірої зони до вільної України із: – Запоріжжя (доба) – Львів (доба) – РТАК (Варшава 2 доби) – Берлін (доба, 4години сну) – Кельн (доба) – Париж (5 днів, найважчі) – Барселона (доба) – Севілья.

Це 12 днів дороги, 12 днів життя в різних умовах. За цей час наші емоції були різними: і раділи, і плакали, і хотіли додому, і хотіли на тренування, і боялися кожного гучного звуку, було страшно, знов раділи, та знов плакали.

Дякуємо Іспанії за теплий прийом, підтримку, за надію на майбутнє нашим дітям. Нас розмістили, ми маємо гідні умови і смачну їжу. Нам надали інвентар для веслування і ми розпочали тренування, що є дуже важливим для нас.

Наша вдячніть і вітання всім, всім, всім, від першої людини, яка надала ідею, хто в Іспаніі нас був готовий прийняти і так далі, нашим тренерам, батькам, нашим перевізникам, кожному, хто допомогав, чи надавав консультацію, чи роз’яснював чи переклалав з іноземної мови.

Всім дякуєм! І особливо нашій сильній та незламній, тренеру та янголу-охоронцю Наталії Миколаївні Піпаєвой. Ми завжди на зв’язку. І до зустрічі на Херсонщині!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН