Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чути постійні постріли та роздають російські сім карти: як живе окупована Херсонщина

Три місяці живе населення Херсонщини в окупації. У регіоні залишається чимало людей, які не мають можливості евакуюватися та не хочуть покидати рідні домівки. Вони вимушені виживати в атмосфері стихійної торгівлі та життя під прицілом. Більше про життя в окупації розповів у соціальних мережах один з місцевих мешканців:

Війна в Україні триває і навіть в нашому “ведмедячому кутку” під Херсоном, не було ще з 24 лютого, дня, щоб ми не чули гуркоту пострілів. Учора, в другій половині дня, гуркіт знарядь лунав з боку Лівобережжя, вселяючи у багатьох надію, що ВСУ, якимсь чином, зайшли в тил угрупування РФ. Але, швидше за все, це раzzыйские танкісти освоюють “нову” техніку 1960-х років, по інформаційних повідомленнях, що прибула в Раденск. Під ранок знову стріляли, але тепер з “звичного”, північно-західного боку.

Інтернет і моб оператори України в Херсоні не діють. Наш інтернет ще якимсь дивом, живий, хоча працює погано. Головне, що працює. Продовжуватиму виставляти пости у ФБ доки для цього буде можливість. Ну, якщо, що, знайте- немає можливості.

Учора був в місті на ринку. Незважаючи на багато вільних місць і закриті бутики, життя ще жевріє. Звичайно, пропозицій стає менше. Приміром, мені знадобилося придбати декілька залозок для водопровідної лінії. Китайське крихке є, а ось хороше якісне, довелося пошукати. Запаси з “минулого” помалу кінчаються.
З’являються товари з Криму, та ж газована вода з клеймом “Кримські напої”, зроблена з вкраденої херсонської води.

На Потьомкінській біля ринку – величезна черга, що заполонила увесь тротуар. Мені з паличкою довелося буквально “продиратися” крізь людей тих, що стоять на газоні. Це прагнучі купити симкарты роzzыйских операторів. Я ні кого не засуджую, зрозуміло, що у наш час зв’язок з рідними і близькими це гостра необхідність. Трохи насторожило те, що, говорять, при купівлі симки, вимагають і фотографують паспорт покупця.

На зупинці просидів більше години в очікуванні автобуса, за цей час проїхало до десятка військових машин з літерою “z” і снайперами на верху, в повній екіпіровці, в касках і брониках. А сонечко, я вам скажу, учора припікало пристойно! Мабуть, якщо у когось і були мізки, то під каскою в таку жару поплавились, точно…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН