Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесу завітав директор швейцарської гуманітарної організації

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з операційним директором швейцарської гуманітарної організації Geneva Call Хішемом Хадрауі.

Мета зустрічі – сприяння обізнаності цивільного населення та військових в Одеській області міжнародного гуманітарного права, захист цивільного населення, цивільної інфраструктури, гуманітарна допомога.

«Ми готові працювати з усіма суб’єктами війни, щоб переконати їх у необхідності гарантувати безпеку цивільному населенню на території, яку вони контролюють. Наша робота полягає в тому, що ми залучаємо суб’єкти війни – це можуть бути і державні, і недержавні структури, щоб вони дотримувались гуманітарних норм», – заявив Хішем Хадрауі, додавши, що вся діяльність організації спрямована на полегшення страждань цивільного населення, яке опинилось на території воєнних дій.

Представники організації заявили що готові проводити практичні заняття в рамках яких моделювати різні ситуації, що виникають під час виконання бойових завдань, з дотримання гуманітарних правил в умовах ведення війни для представників територіальної оброни та цивільного населення Одеської області.

«Переконаний, що опанування азами з гуманітарного права та вміння використовувати їх у повсякденній службовій діяльності значно підвищить упевненість у власних силах під час виконання завдань за призначенням. Треба, щоб військовослужбовці та представники територіальної оброни досконало знали порядок дій у будь-якій ситуації» – підкреслив Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Також на зустрічі сторони торкнулись такої гострої проблеми як блокада росією портів Одещини, що може спричинити глобальну продовольчу катастрофу.

«Одеські порти допомагають прогодувати кілька сотень мільйонів людей в усьому світі, а тепер вони закриті через військову загрозу, і якщо порти не відкриються, 45 мільйонам людей у 38 країнах загрожує голод. У них будуть продовольчі бунти та масова міграція. Тоді аа жаль, ані продовольчі програми ООН, ані міжнародні гуманітарні організації не зможуть допомогти всім нужденним. Тому «Женевський заклик» приєднується до тих організацій, які будуть всіляко лобіювати на міжнародному рівні вирішення цієї проблеми» – додав Хішемом Хадрауі.

(Geneva Call) – міжнародна недержавна гуманітарна організація, яка працює над покращенням захисту цивільних осіб у збройних конфліктах. «Женевський заклик» зосереджує свої зусилля на захисті дітей від наслідків збройних конфліктів, забороні сексуального насильства і гендерної дискримінації, захисті медичних місій та забороні використання протипіхотних мін під час військових дій. Організація заснована у 2000 році в Женеві (Швейцарія) з метою залучення суб’єктів військових конфліктів до дотримання норм міжнародного гуманітарного права. В Україні організація працює вже 5 років.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН