Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Військові ЗСУ мають успіх у просуванні на півдні країни

За відновлення територіальної цілісності Херсонської області щодня боряться військові ЗСУ.

Найбільше від ворожих обстрілів нині страждає цивільне населення, яке проживає на лінії зіткнення, людям бракує життєвонеобхідних ліків, місяцями вони знаходяться без води і світла.

Однак, як зазначив у дописів сторінки “Новини Нововоронцовщини” Дмитро Бурлай, військові ЗСУ мають певні успіхи на вказаному напрямку:

Ситуація в окупованих селах є критичною. Найбільша проблема – відсутність ліків. Навіть є така проблема в тилу окупованих територій. Окупанти лікарські засоби не завозять. Навпаки, перевіряють вміст сумок населення та вилучають все, що схоже на ліки.

За інформацією в селах нашого району не вистачає елементарних ліків для першої допомоги.
І це не згадуючи про інсуліни та інші специфічні препарати.
Коридорів окупанти не відкривають. Навіть для передачі хворим. Жодного руху з окупованих територій (евакуація) в нашому напрямку не має.

Крім того окупанти намагаються фейковими новинами спонукати населення до певних дій. Наприклад в м.Херсон з’являються повідомлення, що потрібна кров для мирного населення з Нововоронцовки, які постраждали в наслідок обстрілів. Це фейк.
По-перше: нас дійсно обстрілюють вже як два дні, але поранених не має.

По-друге: навіть якщо і були б поранені, то в окупований Херсон їх би наврядчи хто повіз би. Ми під захистом ЗСУ.

І ще одне. Не сприймайте інформацію від окупантів як правдиву. Це ними вчиняються дії по дестабілізації морального духу цивільного населення. Не піддавайтеся паніці. Якщо є такі фейки – знайте, наші ЗСУ мають певний успіх.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН