Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські фахівці відновили електропостачання у тисячах будинків

Миколаївобленерго відновило дві високовольтних лінії, силовий трансформатор, повернувши світло в 17122 осель регіону.

З початку травня АТ «Миколаївобленерго» відновило дві високовольтних лінії 150 кВ, а також силовий трансформатор 40 МВА на одній з електропідстанцій. Це дало можливість відновити живленння електрикою 17122 оселі мешканців регіону.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Минулого тижня внаслідок неприцільного вогню вздовж баштанської траси виявилися знеструмленими 4 підстанції через пошкодження двох ліній 150 кВ. В результаті ракетних обстрілів було пошкоджені опори та перебиті проводи. Служба повітряних ліній АТ «Миколаївобленерго», що прибула для ліквідації наслідків обстрілів, організувала оперативний ремонт – було замінено грозотроси та проводи, де можливо використали спіральні затискачі, завдяки чому вдалося подати електропостачання до понад 10 тисяч осель, які проживають в навколишніх селах.

Ще у 7122 світло з’явилося завдяки оперативно відремонтованому мобільними бригадами силовому трансформатору 40 МВА.

За словами в. о. Генерального директора підприємства Вадима Данилківа, наразі на місця пошкоджень співробітники ремонтних бригад вимушені виїжджати в захисному спорядженні, в т. ч. в бронежилетах, зважаючи на постійні обстріли Миколаївщини агресором.

«Але в наявності в Миколаївобленерго тільки 23 бронежилети, чого дуже обмаль на всіх співробітників. І, наприклад, нещодавно бригада, що була обстріляна агресором, була без захисного спорядження. Проте навіть в таких умовах АТ «Миколаївобленерго» продовжує забезпечувати електрикою підприємства та населення регіону», – зазначив очільник підприємства.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН