Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Києві відзначили День Європи

Вчора на щоглі перед головним корпусом КНУ було урочисто піднято прапор Євросоюзу.

Згодом керівництво КНУ приєдналося до FestiWell’22, що проводиться альянсом EUniWell – об’єднанням 8 європейських університетів, присвяченому відзначенню Дня Європи.

Керівниця з розвитку Альянсу проф. Беатрікс Буссе відзначила велику символічну значимість відкриття сьогоднішнього заходу представниками від Шевченкового університету – провідного університету України, на території якої йде війна та народ якої бореться за свою незалежність.

Доповідачі від КНУ: ректор Володимир Бугров, проректорки Kseniya Smyrnova, Ganna Tolstanova, професор Mykola Gnatovsky, новообраний Суддя від України Європейського суду з прав людини.
Спікери були єдині в тому, що День Європи – це в першу чергу день єднання навколо європейських цінностей: права людини та верховенство права, вільний розвиток особистості в безпечному, комфортному та вільному середовищі відповідальних громадян в ім’я збереження європейської цивілізації.

Також сьогодні відбулася зустріч адміністрації КНУ імені Тараса Шевченка з президентом Європейської асоціації університетів проф. Майклом Мерфі.
У вітальному слові ректор КНУ подякував президенту ЄАУ за зустріч з нагоди відзначення Дня Європи. Ректор відзначив символічний характер даної зустрічі, яка продемонструвала єдність української освітньо-наукової спільноти з європейською сім’єю університетів. Ректор подякував проф. Мерфі за виступ з підтримкою української освіти на щорічній конференції ЄАУ, що пройшла 28-29.04.2022 в Будапешті, та зустріч з проректоркою К.Смирновою на полях конференції.

У свою чергу президент ЄАУ відзначив, що Асоціація з перших днів війни послідовно виступає з підтримкою України та засудження неправомірних агресивних дій Росії. Так, ЄАУ призупинила членство усіх зареєстрованих в РФ інституцій та засудила цинічне звернення російської академічної спільноти з підтримкою війни проти України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН