Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

По ста тридцяти ворожим цілям нанесли удар військові ЗСУ на півдні

Протягом минулої доби ворог здійснював чисельні атаки системами залпового вогню по Миколаївщині і крилатими ракетами, із застосуванням стратегічної авіації – по Одещині. Про це розповіли в оперативному командуванні “Південь”.

Водночас, вороже корабельне угруповання продовжує тримати під загрозами ракетних ударів всю територію України. На 6 кораблях та 2 підводних човнах може перебувати понад пів сотні крилатих ракет.

Внаслідок вечірніх ракетних ударів по Одещині зруйновано об’єкт туристичної інфраструктури, торговий центр та склади товарів промислової групи. На всіх трьох об’єктах постраждалі цивільні особи – 1 людина загинула, 7 отримали поранення, доправлені до лікарні.

Якщо днями ворог ще застосовував ракети повітряного базування сучасного зразку, то зараз очевидним є режим економії боєзапасу. Пуск застарілих ракет радянського виробництва перетворюється на таке безглузде і водночас підступне влучання в цивільні об’єкти, вбивство мирного населення, психологічний тиск, пов’язаний із триманням під постійною загрозою.

 Однак обмеження подовженої комендантської години дозволили уникнути скупчення людей і більших втрат.

На лінії зіткнення нашими ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено ураження по 130 цілям.

Втрати ворога склали 68 рашистів, 5 гаубиць, 5 одиниць автомобільної техніки і 1 бойову броньовану машину.

⚔️Ситуація в зоні нашої відповідальності залишається напруженою, але контрольованою.

 Не піддавайтесь паніці, за сигналами тривог дійте впевнено і правильно, уникайте відвідування закритих зон на узбережжі та інших заборонених районів, не допомагайте ворогу, не публікуйте результати ворожого нападу в соцмережах.

Бережіть себе і вірте в сили оборони.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН