Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чорнобаївці скасували масові заходи до Дня пам’яті і примирення

Про це розповіли на сторінці громади:

8-9 травня Україна вшановує День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Це важливі для кожної людини дати, з глибоким символізмом. Пам’ять означає, що ми пам’ятаємо тих, хто поклав своє життя в період з 1939 до 1945 року. Примирення – символ того, що всі країни повинні об’єднатися разом. День Перемоги символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

На жаль, 24 лютого 2022 року на територію України знову прийшла війна.
Історія Другої світової війни вчить нас, що Український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці, і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні. І найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, захищати його всіма розумними засобами.

Тому сьогодні, як і у середині минулого століття, ми захищаємо свою землю і свою Вітчизну, що дає нам додаткових сил і право на спротив. Ми ніколи не були загарбниками, тому правда і сила – на нашому боці. Саме тому ми не маємо права програти, бо для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності.

Масові та розважальні заходи в період воєнного стану не проводяться.
З повагою, Чорнобаївський сільський голова Ігор Дудар.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН