Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівництво місцевого телеканалу “ВТВ+” сприяє підривній діяльності проти України, – Нацрада

Національній раді стало відомо про факт трансляції ПП «ТРК ВТВ Плюс» із 27 по 29 квітня 2022 року низки передач «Це важливо», «Як Херсонщина буде жити далі», до участі в яких було запрошено призначеного окупантами псевдоочільника Херсонської області Володимира Сальдо. Останньому, за інформацією пресслужби Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру в державній зраді (частина друга ст. 111 КК України). Володимир Сальдо є депутатом Херсонської міської ради VIII скликання, він перейшов на сторону ворога, сприяючи загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України.

Аналізуючи зазначені програми, можна зробити висновок, що розмова з Володимиром Сальдо в ефірі телеканалу дала йому змогу поширювати висловлювання, спрямовані на встановлення й утвердження тимчасової окупації частини території України, підтримку рішень окупаційної адміністрації держави-агресора та закликів до співпраці з нею. Такими діями ПП «ТРК ВТВ Плюс» підтримує державу-агресора і сприяє в проведенні підривної діяльності проти України. Отже, вони можуть кваліфікуватися як державна зрада.

Відповідно до абзацу 14 частини другої ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» забороняється використання телерадіоорганізації для здійснення вчинків, за якими настає кримінальна відповідальність.

Збройні сили України налаштовані на  звільнення Херсонщини та області, тому вчинки колаборантів та їх прибічників не залишиться непоміченими.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН