Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці зберігають вірність місту та країні

З Херсонщини, яка нині знаходиться в окупації, їде чимало людей. Розпочався третій місяць збройного протистояння в Україні, деяких людей лякає невідомість, деяким надходять погрози. Росіяни намагаються транслювати думку, що з міста виїхали всі “незгодні”, а залишилися прихильники росії. Чому це не так розповіла у дописі журналістка Євгенія Вірліч:

“Росіяни вустами недолугих ідіотів в Україні поширюють тезу, що херсонці, які хотіли жити в Україні, з Херсона виїхали, а якщо не виїхали, отже хочуть жити з руснею, так їм і треба. І що найбільш прикро, цю тезу повторюють навіть херсонці, які виїхали. Особливо ті, яких не сьогодні-завтра, звинуватять у держзраді. Їм же підспівують і інші недалекі. Це розходиться з вуст у вуста, майоріє в коментарях.

Дії влади при цьому навіть підтверджують те, що вона з херсонцями в Україні залишатись не хоче: по два тижні чекають на офіційні роз’яснення тут офіційні особи, як же працювати так, аби і зрадниками не стати, і місто зберегти. Наприклад, законно обраний мер Игорь Колыхаев вже дійсно майже два тижні чекає роз’яснень від президента.

А знаєте, чому насправді херсонці залишаються в місті і принципово не хочуть їхати звідси? Тому що у них такі яйця, які не може витягнути жодна автівка або підняти гвинтокрил чи літак. Ті херсонці, які хотіли жити в росії, як раз або виїхали, або сидять тихо, або навіть до Криму поїхали – знаю і таких. Проросійські херсонці тут лишились виключно в оточенні гауляйтерів. Тут навіть місцевих зрадників набрати не можуть – завозять кримських.

В Херсоні лишились ті херсонці, які люблять своє місто і чекають ЗСУ. Вони живуть у постійному страху і терорі – фізичному чи психологічному. Але вони чітко стоять на позиції, що Херсон – це Україна і хер вам, а не Херсон. Хто виїхав, то його особиста справа і засуджувати людей я не збираюсь. Але ідіоти та ідіотки, які поширюють тезу про те, що в Херсоні залишились лише сєпари, мають бути негайно биті. Так, я закликаю до цього, бо інакше до них не дійде – повірте, я 8 років пробувала донести інакше.

Н**УЙ поширювати російські методички. Росіянам вигідно, аби херсонці виїхали, лишивши порожнє місто: чим менше людей і глибше терор, тим легше взяти місто. Це пройдено на Донбасі і в Криму. Я бачила. Особисто. Я розумію, що служби, уповноважені на поширення проукраїнських наративів, проСРали все, що могли, але може хоч зараз почнете працювати? Бо коли ж? Зрадників не люблять ніде – починайте вислужуватись, може зарахується.

Херсонці вірять ЗСУ і в ЗСУ. Це я точно знаю. І дуже прошу херсонців, які виїхали, підтримати тих, хто лишився в місті. Бо лишились тут виключно ті, хто люблять Україну. У Херсоні росію не чекають навіть ті, хто чекав до 24 лютого. За різкість вибачатись не буду, вибачте”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН