Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великолепетиській громаді немає дефіциту хліба: його стабільно завозять у магазини

У Великолепетиській громаді немає дефіциту хліба, його стабільно завозять у магазини, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Великолепетиської громади.

«Сьогодні селищний голова Максим Колокот зустрівся з підприємцями Великої Лепетихи. Говорили про наболіле – особливості роботи місцевих продуктових магазинів в умовах воєнного часу.

На жаль, на зустріч прийшли не всі підприємці, тим не менш, вона видалася досить продуктивною. У такі складні часи, як ніколи необхідно було почути один одного, обмінятися думками, прийти до спільних рішень. Зрештою вдалося обговорити наступне:

Хліб

На щастя у Великолепетиській громаді його дефіциту немає. Є достатній резерв муки. Місцевий хліб стабільно завозиться в усі магазини. Проте, є питання щодо ціни, яка у багатьох торгових точках різниться. На зустрічі говорили про можливість врегулювання вартості хлібу. Аби на полицях усіх магазинів він продавався з мінімальною націнкою та коштував більш-менш однаково, а також був  доступним для кожного жителя.

Ціни

Дійсно, сьогодні вартість усіх привезених до громади товарів дещо зросла. Але усі ми маємо розуміти, що цін, які були до війни зараз немає ніде і цьому є логічне пояснення. Підприємці нашої громади, як і всі ми сьогодні також знаходяться у скрутному становищі. Дехто розпродує залишки товарів та відкриває магазин лише для того, щоб люди купили хліба. Більшість, ризикуючи своїм життям, їздить на оптові бази, аби привезти до громади хоча б невелику кількість основних продуктів харчування та миючих засобів.

Але всі вони продовжують сплачувати податки, утримують робочі місця та забезпечують нас найнеобхіднішим.

“Сьогодні ціни на самих базах ростуть, – бідкаються підприємці. – Треба знайти паливо, яке  коштує також не дешево, вистояти черги на напівпустих базах, проїхати безліч блок постів російських військових. Часто такі поїздки за товаром не виходять навіть на нулі”.

Отож, якби сумно не було, та сьогоднішні ціни в магазинах здебільшого є виправданими.

І ми дякуємо підприємцям, які ризикуючи своїм життям продовжують забезпечувати нас найнеобхіднішим у такий складний час. Адже цього не можна сказати про багато інших громад та населених пунктів, де полиці магазинів давно пусті.

Розрахунок готівкою та картками

Сьогодні більшість наших магазинів дають можливість здійснити покупки безготівково. Розуміючи становище багатьох жителів, підприємці намагаються створити відповідні умови для зручного розрахунку в магазинах. Разом з тим, просять сплачувати за товари і готівкою, адже зараз бази працюють лише з живими коштами.

Продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв

Під час зустрічі обговорили необхідність унеможливлення продажу відповідних товарів. Адже сьогодні через стан алкогольного сп’яніння жителі численно порушують громадський порядок, наражають на небезпеку себе та оточуючих.

Звісно, здебільшого це стосується і місцевих “самогонщиків”, які роблять вигляд наче їх дане питання не стосується. Шановні, ПРИПИНІТЬ, реалізовувати алкоголь, наслідки цього можуть бути фатальним.

У ході зустрічі селищний голова подякував підприємцям за те, що продовжують працювати, сплачують податки, наповнюючи наш місцевий бюджет у такі складні часи. Разом з тим, Максим Вікторович нагадав про шляхи підтримки діяльності підприємців від держави. А також попросив усіх і в подальшому з розумінням ставитися до населення та адекватно підходити до ціноутворення.

Присутні обмінялися думками, поділилися своїми хвилюваннями та знайшли розуміння стосовно багатьох питань», – йдеться у повідомленні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН