Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські військові проводять тотальні обшуки будинків на Херсонщині: жителям погрожують розправою

Війна Росії проти України триває 35 днів. 24 лютого російські війська здійснили широкомасшабне вторгнення в Україну. Відтоді життя мирного населення України перетворилося у справжнє випробування. Ворог постійно вдається до жорстоких та цинічних дій. Так, зранку 29 березня озброєні російські військові влаштували тотальний обшук домогосподарств та будинків жителів Комишан на Херсонщині.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

«Окупанти ходять по оселям і перевіряють документи, оглядають всі приміщення, шукають мисливців і зброю. Жителям погрожують розправами. У деяких дворах, де господарі відсутні, рашисти зламують ворота і викрадають автівки», – йдеться у повідомленні.

Людмила Денісова наголосила, що терор мирних жителів – це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, а також порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Вона закликала міжнародну спільноту застосувати всі засоби санкційного тиску на державу-терориста РФ для припинення військового вторгнення в Україну та звільнення всіх українських міст і селищ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН