Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чорнобаївці продуктові набори отримали більше 200 осіб

28 березня доставлено продукти харчування та побутові товари до сіл Благодатне, Киселівка. З села Киселівка приїхало до Чорнобаївки 6 мешканців, з них одна дитина. З початку введення військового стану мешканці територіальної громади отримують безкоштовну допомогу від сільської ради продуктовими наборами, деякі з них більше одного разу.

У селі Чорнобаївка продуктові набори отримали більше 200 осіб. Майже кожного дня гуманітарна допомога доставляється до сіл Киселівка, Благадатне, Клапая, Зелений гай, Барвінок, щотижня до села Крутий Яр.

Допомога надається людям, які її потребують. В першу чергу це одинокі особи поважного віку (які не мають дітей та інших родичів, які про них турбуються), а також інваліди, багатодітні та малозабезпечені мешканці. Звертаються за допомогою самі громадяни, їх сусіди чи знайомі.

Бували випадки, коли допомогу для стареньких батьків вимагали їх діти. Якщо хтось забув, нагадуємо, що діти зобов’язані піклуватися про непрацездатних батьків. Це закріплено законодавчо, не говорячи вже про моральні норми.

Не кожен, хто звертається за продуктовою допомогою, її отримує.

Продукти харчування закуповуються волонтерами, надаються нашими односельцями. Кількість цих товарів обмежена. Крім того в селі працюють магазини, аптека, виплачується пенсія і у кожному домогосподарстві є достатній запас овочів, консервації, дехто тримає худобу. Голод нам не страшний.   

Що дійсно страшно – це втрата свободи, совісті, людяності.

Будемо сильними. Разом до ПЕРЕМОГИ!

Про це повідомляють в новинній групі «Чорнобаївка. Офіційно».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН