Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Став ворогом держави: громадянин КНР живе в Одесі та веде блог про війну в Україні

Джихіан Ванг – громадянин КНР та власник IT-компанії в Одесі. На батьківщині його вважають зрадником і можуть заарештувати, адже коли почалось вторгнення РФ в Україну, він створив ютуб-блог, за допомогою якого показує китайцям те, що відбувається в країні. Його слова та відео йдуть всупереч лінії офіційних ЗМІ Китаю.

Джихіан Ванг розповідає – коли оговтався від перших емоцій, вирішив створити блог, щоб розповісти землякам про те, що відбувається в Україні.

“Я просто беру свою камеру і фільмую те, що тут відбувається. Я показую своє життя зараз, я показую як живуть люди в цій країні зараз. І я не розумію, чому моє життя, моє існування, може бути для когось проблемою”, – розповів чоловік.

На своєму ютуб-каналі він розповідає про повітряні тривоги, фільмує російські літаки та публікує матеріали, де видно злочини російської влади. В Китаї, за словами Джихіана, він отримав звинувачення в дезінформації.

“Мене розглядають як публічного ворога моєї держави, і бувши чесним, я не почув зрозумілих звинувачень на батьківщині. Я навіть не знаю, хто так вирішив. Моя людяність змусила мене підтримувати українців. Це не було складним рішенням. Я залишився тут і якщо мені доведеться помирати, я хотів би померти тут, у цій чудовій країні з чудовим народом”, – розповів він.

Від початку війни Росії проти України чоловік вперше приїхав до свого офісу в Одесі. Розповів, що центральні вулиці міста його приголомшують:

“Місяць тому ми танцювали тут. Тут лунала музика, я ходив до місцевого ресторану. Тепер я не знаю чи живі його власники, чи все добре з ними”.

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення «Суспільне Одеса».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН