Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зник Нижньосірогозький селищний голова Дмитро Такаджи

Зник Нижньосірогозький селищний голова Дмитро Такаджи, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Нижньосірогозької селищної територіальної громади.

Інформуємо, що на території громади встановлені військові блокпости бойових формувань РФ.

Де селищний голова Такаджи Д.А. і що з ним – не відомо.

Доступу до службових кабінетів селищної ради не маємо, так як приміщення під контролем військових.

Незважаючи на ці факти, посадові особи селищної ради, старости та керівники селищних комунальних закладів, спільно продовжуємо працювати, у цей воєнний, складний час робимо все можливе для забезпечення умов життєдіяльності Нижньосірогозької громади в межах повноважень, як представники державного українського органу місцевого самоврядування, доки ситуація дозволятиме.

Всі об’єкти критичної інфраструктури в селищі та сільських населених пунктах функціонують, забезпечено стале енерго- та водопостачання. Медзаклади надають медичну допомогу. В школах триває навчальний процес у дистанційному режимі. Соціальні працівники здійснюють супровід мало захищених верств населення, моніторять та аналізують ситуацію по кожному нужденному.

Продовжує працювати центр координації волонтерської допомоги. З початку воєнних дій на території України, гуманітарна допомога ззовні до Сірогозщини не надходила. Вся благодійна допомога надана місцевими сількосптоваровиробниками, приватними підприємцями та просто добрими людьми. Вона розподіляється між вразливими верстами населення селища та селам кожного старостату. Прикро, що деякі громадяни отримують безкоштовно продукти, а в подальшому критикують їх якість.

Хочемо звернути увагу, що благодійники надають допомогу безкоштовно та в можливій кількості. Розподіл між старостатами здійснюється рівномірно. Тож, жалітися, що мало дали – не чемно. Ми дякуємо всім волонтерам, які активно займаються цією благородною справою. Одні надають зерно на переробку, інші здійснюють його помел на крупу та борошно, виготовляють макаронні вироби, виробляють олію, дехто пече хліб, хтось ліпить вареники і т.д.

Шановні громадяни!

В даний час в торговій мережі є крупи, макарони, концерви, мука, печиво, солодощі,овочі, м’ясо, яйця тощо. Завозиться до магазинів хліб. І з огляду на ситуацію, в якій ми на даний час знаходимось – не легко та для більшості громадян ситуація не кричуща. Значно гірша ситуація з медикаментами. Замовлення зроблено та сподіваємось, що найближчим часом, нарешті буде відкрито гуманітарний коридор для Херсонщини і ми отримаємо необхідні ліки.

Бажаємо всім берегти найцінніше – власне життя та життя близьких. Тож тримаймося!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН