Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ЗНО, ДПА, єдиний вступний іспит та єдине фахове вступне випробування у 2022 році можуть бути скасовані через війну

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет так пояснив пропозицію, погоджену з Комітетом з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України:

“Враховуючи правовий режим воєнного стану, який спричинений військовою агресією Російської Федерації, агресивність російських військових і терористичних угруповань до національної системи освіти та науки, пропонуємо скасувати складання державної підсумкової атестації (ДПА), зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) як конкурсний критерій доступу до освітніх послуг в 2022 році виключно!”, – повідомив Сергій Шарлет у телеграм.

«Таке рішення є непростим, але необхідним! Адже наше головне завдання – знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити», – зауважив міністр.

За його словами, скасування ЗНО необхідне для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу, стимулювання до навчання в Україні навіть у такий скрутний для нашої країни та суспільства час.

 Більшість студентів завершатиме навчальний рік дистанційно. Тимчасово переміщені особи (школярі) мають завершити навчальний рік у тій школі, до якої належать за тимчасовим місцем перебування. Навчання відбувається дистанційно в додатку для відеоконференцій Zoom.

Наразі зареєстровано законопроєкт 7132 про відміну ЗНО, ДПА, єдининого вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) у 2022 році до ВРУ.

Центр протидії дезінформації перевірив й підтвердив правдивість інформації.

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН