Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Мелітополі зникли четверо журналістів

У Мелітополі зникли журналісти, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка.

«Тривога!!! У Мелітополі окупанти вранці забрали з дому чотирьох журналістів!

Сьогодні додому до журналістів «МВ-холдингу»  – видавця Михайла Кумка, випускового редактора Євгенії Борян, журналістів Юлії Ольховської та Любові Чайки – прийшли озброєні люди, які відвезли їх у невідомому напрямі. Про факт викрадення інформує запорізька журналістка, власкор видання «Індустріальне Запоріжжя» Катерина Даниліна-Левочко. Про викрадення батька у соцмережах написала і Тетяна Кумок, донька Михайла Кумка.

Генеральний директор «МВ-холдингу» Ганна Медвідь у коментарі Національній спілці журналістів Україні підтверджує, що сьогодні рано вранці близько 6 години озброєні люди спочатку приїхали до журналісток Юлії Ольховської та Любові Чайки, вилучили домашній сервер. Потім приїхали до інших співробітників холдингу.

– Тиждень тому мене викликали на розмову і пропонували їх підтримувати, – говорить у коментарі НСЖУ Ганна Медвідь – Зустрічалися у редакції, в яку вони проникли самовільно і обшукали. Хочуть, щоб ми були лояльними і їх підтримували. Я згоди не дала і ми розійшлися.

На момент спілкування голови НСЖУ Сергія Томіленка із гендиректором МВ-холдингу (11-00 понеділка, 21 березня), стало відомо, що трьох журналісток після розмов про необхідність співпрацювати із загарбниками відпустили. Поки утримується у невідомому місці Михайло Кумок.

– Михайло Володимирович є власником холдингу і видавцем, але він повністю відійшов від редакційних справ, – зазначає Ганна Медвідь. – Підкреслює, що пішов на пенсію. Сподіваюся, за кілька годин він таки буде на свободі.

Національна спілка журналістів України висловлює солідарність і підтримку мелітопольським журналістам, які демонструють принципову позицію та мужність, відкидаючи співпрацю із окупантами. Тиск, обшуки, викрадення – арсенал залякування журналістів та активістів, який загарбники оперативно задіюють на тимчасово окупованих територіях. НСЖУ інформує про всі факти воєнних злочинів РФ проти працівників ЗМІ Єврпейську та Міжнародні федерації журналістів».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН