Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спортсменка з Херсона розповіла про те, як на війну реагують у Франції

Призерка олімпійських ігор-2004 з гандболу у складі збірної України Анастасія БОРОДІНА про війну на українській землі, про рідний Херсон, що перебуває в окупації, про те, як на війну реагують у Франції.

“Я народилась у Херсоні. І в Херсоні почала займатись гандболом, мій перший тренер  Михайло Борисович Милославський, моя перша команда – “Дніпрянка”. В Херсоні зараз перебувають мої рідні, друзі, знайомі. Виїхати звідти вони не можуть…

Я шокована тим, що робить росія. Події в Маріуполі, Харкові, Чернігові, по всій Україні – це геноцид українського народу. Не вистачає ані слів, ані злісті. Ніколи не думали, що в наш час це можливо. Не можу собі уявити той жах, які відчувають люди, які зараз  перебувають під обстрілами і, на жаль, ми не знаємо скільки все це триватиме.     

24 лютого росія поставили точку неповернення між нами. Вибачити їм те, що вони роблять, неможливо ніколи.    

Я довгий час грала у Франції і після завершення кар’єри залишилась тут. На моєму рівні всі люди навколо мене підтримують Україну. Всі бачать нахабну брехню від росії і чудово все розуміють.

Коли я зробила пункт збору допомоги для України, то не очікувала, що відгукнеться настільки велика кількість людей. За дві години ми зібрали допомоги розміром на величезну фуру. Мені продовжують телефонувати і зараз, пропонувати допомогу, люди готові приймати у себе біженці. Всі дуже солідарні з Україною. Коли ми збирали допомогу, то зв’язувалися із мером містечка, також був директор школи. Всі сказали: “сьогодні у нас у всіх одна національність – ми українці, ми з вами”, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Федерації гандболу України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН