Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині пройшли навчальні тренінги на тему роботи в кризових ситуаціях

На Одещині пройшли навчальні тренінги на тему роботи в кризових ситуаціях, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку Лончака Олександра Анатолійовича, директора Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації:

Вдячний західним партнерам за змістовно проведені навчальні тренінги на платформі КЗВО “Одеська академія неперервної освіти” та підтримку педагогічної, батьківської спільноти Одещини.

Так, Австрійська служба міжнародної співпраці в галузі освіти та досліджень (OeAD) організувала проведення навчального модуля на тему «Кризове втручання», участь в якому взяло близько 350 педагогів. Серед учасників – спеціалісти психологічної служби, педагоги, фахівці інклюзивно-ресурсних центрів Одеської області та науково-педагогічні співробітники академії.

Під час семінару учасники мали можливість ознайомитися з основами кризового втручання та системою роботи волонтерів для створення у гострих кризових ситуаціях відчуття більшої безпеки й захищеності як для самих себе, так і для осіб, яким вони допомагають.

Ще одна міжнародна зустріч була присвячена питанням аутизму, терапії травми та реалізації терапевтичних методів при панічних атаках, стресових ситуаціях в умовах бойових дій.

Тематична зустріч відбулась за участю американських колег ARI (Autism Research Institute) для батьків, практичних психологів, АВА- спеціалістів, соціальних педагогів, корекційних педагогів та фахівців галузі освіти з кризового консультування батьків та дітей, які мають розлади аутистичного спектру (РАС), синдром гіперактивності та дефіциту уваги (СГДВ), інтелектуальні порушення тощо.

Для нас це дуже цінно і важливо! Сьогодні, у Міжнародний день людини з синдромом Дауна, будьмо уважнішими до тих, хто цього потребує.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН