Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Ігор Колихаєв звернувся до херсонців в 25-й день війни

24  лютого змінило життя багатьох українців. Змінилось життя і в Херсоні. Вже 25-й день  міська влада Херсона робить все можливе, аби городяни були зі світлом, газом, водою , в чистоті. Це попри те, що російські військові  стоять у центрі Херсона. Для кожного з  містя – це перевірка на справжність.

Міський голова звернувся до  городян, аби ті своєю конструктивною позицією покращували стан міста та своїх домівок, – повідомляє інформаційне видання “Український Південь”.

Далі звернення міського голови Ігоря Колихаєва до городян.

“Неділя. 25 день війни.

Зранку був в ефірі всеукраїнських каналів, знову звернувся із проханням відкрити для нас можливість доставки до Херсона продуктів та медикаментів. Потім зібралися із заступниками на оперативну нараду. Серед багатьох інших питань обговорили і можливість регулювання цін на ринках. Важко вас засмучувати, але законних методів змусити підприємців привести ціни у відповідність до здорового глузду – немає. Єдиний шлях – економічний: конкуренція породжує боротьбу із високими цінниками. І, як правильно нагадав заступник Сергій Циганок, совість – найкращий контролер. Тому єдине, що може влаштувати в Херсоні цінопад, це якщо бізнесмени візьмуть себе в руки, відкриють свої склади з продуктами і почнуть торгівлю, тим самим збивши монополію спекулянтів.

Я нагадую тим, хто забув: місто перебуває в окупації. Зелених коридорів нам не дають, гуманітарної допомоги не пропускають. Але деякі заповзятливі херсонці все-таки примудряються заробляти і на цьому. Відомі випадки, коли отримавши російську «гуманітарку», наші йшли перепродувати її втридорога на ринки. Я хочу одразу попередити та застерегти таких юрких «бізнесменів»: не ризикуйте собою. Коли взяли пакет «допомоги», несіть його додому і їжте. Такий бізнес погано закінчиться. Більше сказати не можу.

Найближчим часом ми розробимо єдиний сайт для повідомлень про мародерство та зникнення людей. Спойлер: якщо з вами трапилося щось погане (крім того, що ми всі окуповані і йде війна), постарайтеся запам’ятати якнайбільше подробиць. Все це має відобразитися у ваших заявах і допоможе якнайшвидшому торжеству справедливості. Подробиці пізніше.

І я знову прошу вас не киснути, а сповнитися рішучості та придумати собі корисне заняття (якщо ви його внаслідок війни втратили). Немає офіційної роботи, групуйтеся та прибирайте у своїх дворах, наводьте лад у під’їздах, сортуйте сміття, організовуйте дітей. Якщо робочі місця залишилися, виходьте та робіть свою справу! Поверніть у місто запах кави, випічки та херсонської весни. У мене немає для вас інших порад і рекомендацій, крім як подивитися в очі своїм страхам і навчитися ЖИТИ в окупованому місті, а не марнувати дорогоцінне життя в тривозі.

І ще. Я не візьму на себе відповідальність заявити, що ви можете сміливо переїжджати з області до області, з передмістя до передмістя. Зв’язку з російськими блокпостами я не маю і мати не можу, договорів ніяких я з ними не укладаю, тому не питайте мене, як виїхати звідси або, навпаки, приїхати сюди. Всі пересування городян на їхній страх і ризик. Що також не додає мені здоров’я, повірте. Я хочу, щоби ви жили. Хочу, щоб наше МІСТО-ГЕРОЙ ЖИЛО!”, – написав Ігор Колихаєв, Херсонський міський голова.

 

Джерело: https://miskrada.kherson.ua/news/miskyj-holova-ihor-kolykhaiev-zvernuvsia-do-khersontsiv-4/

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН