Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Героїчно загиблому на Донеччині офіцеру 503-го батальйону морпіхів посмертно присвоїли звання Героя України

Героїчно загиблому на Донеччині офіцеру 503-го батальйону морпіхів посмертно присвоїли звання Героя України, – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку голови Громадської ради при Одеській ОДА Сергія Братчука.

«Героїчно загиблого під час виконання завдання командира одного з підрозділів морської піхоти Командування морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України майора Сбитова Павла Олеговича удостоєно звання Героя України.

Виконуючи важливе завдання, яке врятувало не одну сотню життів побратимів та мирного населення, підрозділ морської піхоти під командуванням майора Павла Сбитова зробив неможливе – зупинив дві ворожі батальйонно-тактичні групи РФ. На жаль, під час бою Павло Олегович отримав важкі поранення, які призвели до його загибелі. До своїх останніх хвилин командир продовжував керувати підрозділом під час відбиття атаки переважаючих сил противника і виконав свій обов’язок до кінця. Атаку супротивника було відбито.

Майор Павло Сбитов є прикладом дотримання девізу Морської піхоти “Вести, боротись, перемагати” для особового складу та взірцем офіцера-морського піхотинця Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі майору Павлу Сбитову присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Бойові товариші обов’язково примусять ворога заплатити за загибель свого побратима, як і за всі інші життя, втрачені через агресію росії проти України».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН