Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Евакуйовано понад 9 тисяч людей, але з 9 гуманітарних коридорів спрацювали лише 7»,– Ірина Верещук про підсумки 18 березня

«Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про результати евакуації та дії гуманітарних коридорів 18 березня.

З 9 гуманітарних коридорів сьогодні спрацювали 7. Всього за їх допомогою вдалося евакуювати 9145 людей.

Донецька область

З Маріуполя до Запоріжжя доїхало 4972 людини, з яких 1124 – діти. До Бердянська вдалося доставити пальне для дозаправки маріупольців, які рухаються по гуманітарному коридору на власних авто.

Адреси для дозаправки у Бердянську: вул. Кабельщиків 132а та вул. Мелітопольське шосе 87б. Також 500 мешканців Маріуполя забрали автобусами до Бердянська. За планами, завтра у Бердянськ прибудуть 10 автобусів – вони забиратимуть маріупольців.

Сумська область

В регіоні евакуйовано 4173 людини. Зокрема, 3296 осіб вдалося вивезти із міста Суми. Із Тростянця – 246, із міста Лебедин – 50, із Конотопа – 400, із селищ Краснопілля – 146 та Велика Писарівка – 41 людину.

Харківщина

На погодженому маршруту сьогодні знову – через обстріли окупанта – зірвана робота коридорів для доставки гуманітарної допомоги до міст Балаклея та Ізюм.

«На завтра ми опрацьовуємо маршрути для доставки гуманітарної допомоги до міст Херсонської, Харківської та Луганської областей. Також готуємо гуманітарні коридори для евакуації людей з міст Київщини», – уточнила плани на 19 березня Ірина Верещук.

Нагадуємо, що віднедавна в цілодобовому форматі працює гаряча телефонна лінія Національного інформаційного бюро (НІБ) за номерами 1648, та (044) 287-81-65. Тут приймають інформацію про зниклих безвісти та полонених – як військових, так і цивільних. Якщо у вас є така інформація, телефонуйте – НІБ прагне якомога швидше сформувати повні реєстри даних, щоб мати базу для всебічної роботи», – повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН