Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Автомобілі, годинники, Абрамович і сталь: ЄС ухвалить нові санкції проти Росії вже сьогодні

Євросоюз планує заборонити експорт до Росії розкішних автомобілів вартістю понад 50 тисяч євро і предметів розкоші вартістю понад 300 євро за штуку, а також обговорює санкції проти Романа Абрамовича та інші заборони.

Подробиці четвертого пакета санкцій, анонсованого на неформальному саміті ЄС наприкінці минулого тижня, наводять західні ЗМІ.

За їхніми даними, під заборону потраплять автомобілі європейських брендів, зокрема Audi, BMW, Mercedes, Ferrari та Porsche. Санкції також можуть зачепити човни та мотоцикли вартістю понад 5 тисяч євро.

Поставляти в Росію дорогі машини й предмети розкоші минулого тижня заборонили США. А санкції проти Абрамовича запровадила Велика Британія. Тепер настала черга європейців.

До нового санкційного пакета можуть потрапити нові держкомпанії, зокрема авіа- та суднобудівні, імпорт сталі та металопродукції, а також інвестиції в російську енергетику.

Санкції обговорювали на вихідних посли країн ЄС, а сьогодні близько 12:00 за європейським часом вони зберуться й схвалять остаточний варіант документа. Він має набути чинності сьогодні ж після публікації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН