Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська тележурналістка допомагає українцям влаштуватися у Польщі (фото)

Херсонська тележурналістка Ілона Верховська допомагає українцям влаштуватися у Польщі. Вона працює волонтеркою з біженцями, які покидають свою країну через російсько-українську війну. Ілона Верховська описує в соцмережі, як сьогодні поляки позитивно налаштовані до українців, всіляко сприяють тому, аби люди відчули комфорт і безпеку.

«Разом з командою волонтерів зустрічала наших людей з Києва, Запоріжжя, Донецької та Луганської областей, Дніпра.

Перше що робила, так це міцно обіймала рідних українців, усім серцем.

Люди не стримували сліз, ділилися болем… Хтось був на нервах, хтось у шоковому стані, здебільшого розгублені та щиро вдячні Польщі за підтримку та допомогу.

Зараз на Головному залізничному вокзалі Вроцлава розміщено Інформаційний пункт, у якому можна дізнатися всі подробиці відносно документів, реєстрації і т.д.. Є пункт медичної допомоги, а також місця для ночівлі, де людям роздають подушки, ковдри.Є пункт де безплатно всім потребуючим роздають одяг, засоби гігієни і речі першої необхідності. На вулиці встановлено відкриту кухню, де можна з’їсти гарячого супу на різний смак. Канапки, фрукти, печиво, соки, вода все це чекає на людей, які зупиняються на вокзалі.

І на кожному кроці волонтери, перекладачі, психологи, поліція і страж міська. Які зранку і вночі на ногах, залишають все, щоб бути корисними нашим людям. Хочу безмежно подякувати кожному волонтеру за вашу небайдужість, витримку і допомогу кожному українцю, який приїжджає до Вроцлава.

Хтось, хто приїжджає з України залишається у Вроцлаві, а хтось їде далі до Німеччини, Франції, Чехії. Восьмирічний хлопчик на ім’я Ярослав, з мамою та двома своїми сестрами поїхав далі до Варшави. Обійнявши мене хлопчик сказав:

“Я не боюся війни. Я боюсь, що ніколи більше не повернуся в Україну. У мене влітку день народження і я хочу зустріти його у Бердянську.”

Я дуже вірю, що мрія Ярика здійсниться і влітку свій новий рік життя він зустріне вдома, у вільній та мирній Україні».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН