Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Авіаудар по Чернігову – це «безжальний воєнний злочин»

Удар “некерованими бомбами” у Чернігові, від яких 3 березня загинули 47 цивільних, можна кваліфікувати як воєнний злочин, заявили в Amnesty International після власного розслідування.

Бомбовий напад стався о 12:15. Згідно із аналізом доступних відео та опитуванням свідків, в Amnesty International вважають, що на невелику площу “очевидно російською авіацією” скинуто щонайменше вісім некерованих бомб, що вбили цивільних та зруйнували будинки.

За припущеннями, під час нападу більшість загиблих стояли в черзі за харчами. Бомби падали “в одну лінію”, що властиво звичайним бомбардуванням.

“Авіаудар, який влучив по вулицях Чернігова, шокує свідомість. Це був безжальний, безладний напад на людей, які вийшли із домівок зробити хоч якісь буденні справи”, – заявила Джоанна Мур із кризового департаменту Amnesty International.

“Прокурор Міжнародного кримінального суду має розслідувати подібні випадки як воєнний злочин”, – вважають в організації.

Там також підкреслюють, що фахівцям Amnesty International не вдалося знайти жодних свідчень того, що поблизу місця нападу був якийсь військовий об’єкт.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН