Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Загиблі у підвалах та на вулицях, російські військові не дозволяють забирати тіла, – колишній мер Ірпеня

В Бучі через вибух випари ацетону та інших хімречовин потрапили у повітря.

“Ворзель, Буча, Гостомель, Забуччя та Михайлівки-Рубежівка – повністю захоплені військами РФ, які не дозволяють місцевим жителям виходити з дому. Час від часу людські будинки обстрілюються окупантами з різних видів зброї”, – повідомив у Фейсбук колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк.

“По всьому Приірпинню – трупи у підвалах та на вулицях, окупанти не дозволяють забирати тіла навіть “Червоному хресту”, – твердить Карплюк.

В усіх цих населених пунктах відсутній мобільний зв’язок, світло, водопостачання, а через пожежі довелося відключити і газ.

За його словами, за Ірпінь ведуться бої, одночасно іде автобусна евакуація цивільних через міст біля Романівки в бік столиці.

“Війська РФ розбомбили Ірпінську міську поліклініку та новий медичний центр, медперсонал і деяку медичну техніку вдалося евакуювати. Частину медикаментів та раніше ввезеної гуманітарки захопили окупанти. Меру Ірпеня окупанти погрожували вбивством та вимагали здати Ірпінь”, – пише Карплюк.

Крім того, 7 березня в Бучі сталася і хімічна катастрофа – було підірвано Інститут скловолокна.

“Випари ацетону та інших хімічних речовин чорним димом піднялися в небо в бік Ірпеня та Михайлівка-Рубежівки”, – твердить ексмер Ірпеня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН