Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найскладніше в Бучанському районі, росіяни вбивають та гвалтують, – ДСНС

Як йдеться у звіті ДСНС, на даний час найскладніша гуманітарна ситуація в Україні в Бучанському районі Київської області.

“Ситуація в населених пунктах Бучанського району неконтрольована української владою, окупантами створено гуманітарну катастрофу”, – йдеться у звіті.

Доступ до населених пунктів відсутній (Буча, Ворзель, Ірпінь, Михайлівська Рубежівка, Гостомель, Бородянка, Шибене, Нове Залісся, Красний Ріг, Макарів, Миколаївка, Колонщина, Копилів, Северинівка, Березівка, Плахтянка, Червона Гірка, Гавронщина, Немішаєво, Микуличі, Пороскотень, Клавдієво-Тарасове, Мила, Гурівщина) у зв’язку із окупацією.

На території цих населених пунктів розгорнуті російські блокпости, ведуться бойові дії, здійснюється обстріл житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

“За інформацією місцевих мешканців, окупантами здійснюється мародерство, вбивство, ґвалтування цивільного населення, проводиться паспортний контроль наших громадян”, – заявили в ДСНС.

Протягом майже тижня в населених пунктах відсутнє життєзабезпечення населення, росіяни блокують всі можливі шляхи для підвозу води, продуктів харчування та медикаментів. За оперативною інформацією потребують евакуації близьк 4,4 тисячі людей, які перебувають у підвалах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН