Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі села Веселого на Херсонщині поступово оговтуються від обстрілів

«Як повідомила 3 березня староста Веселівського старостинського округу Людмила Аннас, яка з 24 лютого перебуває з мешканцями у селі, нині у Веселому немає світла, а відповідно – є перебої зі звязком.  Немає води. Село дуже постраждало від обстрілів.

– Є зруйновані хати. В пошкодженому багатоповерховому будинку звисають шматки п`ятого і четвертого поверхів. Були випадки, коли мародери пограбували будинок, а потім його підпалили. По селу багато зруйнованих будинків внаслідок обстрілів. В селі померли три літні люди – довелося поховати їх на городах, бо як годиться зробити це немає можливості.

Про ситуацію в селі Людмила Аннас регулярно доповідає керівництву Нової Каховки. Першим було питання порятунку людей, для мешканців села шляхом непростих перемовин вдалося домовитись про евакуацію, розселення людей у Новій Каховці, надання гуманітарної допомоги. Щодо відновлення електропостачання, Людмила Аннас повідомила наступне:

– Селище освітлювалося від підстанції потужністю 10 тис В. Вона дуже пошкоджена. Всі опори повністю повалені в районі ринку, по центральній вулиці, частково – на інших вулицях. А дроти вже частково познімали мародери.

Після підключення світла в Козацькому сьогодні керівництво міста обговорило питання відновлення електропостачання у Веселому. Розглядають різні варіанти, узгоджують їх з керівником Новокаховського РЕМ Владленом Маховським та міським головою Володимиром Коваленком. І вже 4 березня визначаться, як саме відновити електрику, тоді до проведення робіт візьмуться місцеві фахівці, які є працівниками Новокаховського РЕМ.

В селі немає води. За словами Людмили Іванівни, 2 березня у Веселе з Нової Каховки завезли і воду, і продукти. Волонтери міста продовжують збирати і фасувати допомогу, яку приносять новокаховчани. А 2 березня Олег Тарабака допоміг вивезти з Веселого породіллю.

– Дякую Новій Каховці. Вдячна і односельцям. Вони дуже дружні. Підгодовують тих, в кого немає можливості приготувати їжу. Багато мешканців виїхали з дітьми під час евакуації. Частина людей вже просяться додому. Бо виїхали, в чому були, без речей та харчів. І непокояться за свої будинки, які щодня атакують крадії.

– Отримавши 2 березня гуманітарну допомогу, наші мешканці по вулицях з`ясували, хто іі потребує, і все роздали – в першу чергу тим, хто взагалі не мав харчів. Інформацію поширюють у місцевій групі в фейсбуці. Багато родичів завдяки групі дізнаються про долю своїх рідних.

– Я дуже вдячна особисто міському голові Володимиру Коваленку, його заступникам Олегу Тарабаці, Леоніду Чурсинову, Василю Акуленку, Володимиру Сироватці, начальнику Управління з НС і ЦЗН Олександру Бараніченку – ми щодня з ними на зв`язку і  безперервно обговорюємо та шукаємо рішення складних ситуацій, в яких нині опинилося наше село. Кращих керівників, ніж наші, немає! Вони небайдужі, відповідальні, приймають професійні мудрі рішення. Якби всі були такими! Неприємно вражена тим, що цілодобову роботу керівництва Нової Каховки дехто принижує брудними висловлюваннями. Сподівалася, що така жахлива ситуація людей зробить добрішими, більш відповідальними і чуйними, об`єднає і примирить всіх. Але так не сталося. Щоправда більшість односельців тримаються разом, допомагають один одному, діляться, чим можуть», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку «Радіо Нова Каховка».

Спілкувалась Вікторія Раєвська

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН