Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Тростянці російські військові прикриваються мешканцями та грабують шоколадну фабрику, – мер

У Тростянці на Сумщині російські військові розмістили свій штаб у будівлі поліції і наказали місцевим мешканцям з сусіднього будинку не виходити, зробивши з них живий щит. Про це повідомив у Facebook мер міста Юрій Бова.

“В будівлі поліції розмістили свій штаб, який оточили бронетехнікою і патрулями. Чому там? Бо поруч п’ятиповерхівка з мирними жителями, яким наказали бути вдома. Так званий “живий щит”, – повідомив він.

За словами мера, російські військові також грабують склад шоколадної фабрики, вкрали всі комунальні автобуси і розставили їх по місту.

Навіть в таких умовах в деяких школах та садочках мешканці міста печуть хліб та роздають його безкоштовно людям, в одному з гуртожитків організували харчування переселенців.

У зверненні у Facebook цієї ночі голова Сумської військової облдержадміністрації Дмитро Живицький порівняв ситуацію у Тростянці з пеклом.

“Тростянець сьогодні справді нагадує фільм жаху.Тільки це не фільм, це реальність”, – заявив він.

Живицький повідомив, що через захоплення російськими військовими вокзалу, неможливо доставляти гуманітарні вантажі чи розпочати евакуацію. Російські військові ще більше погіршили гуманітарну ситуацію, коли пограбували продуктові крамниці.

“Центральними вулицями Тростянця, наче в себе вдома, пересуваються росіяни: попереду БТР, а потім УРАЛ. Російські військові з автоматами патрулюють вулиці міста. Місцевим жителям виходити на вулицю небезпечно”, – каже Живицький.

За словами голови Сумської ОДА, в Тростянці багато загиблих.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН