Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Головна мета російських військових – оточити Київ

З’явилися останні дані Генерального штабу про події на війні

За даними українських військових, зараз головна мета російських військових – оточити Київ та послабити спротив у заблокованих населених пунктах. В операцію введено більшу частину їхніх підрозділив та оперативних резервів.

Генштаб повідомляє, що армія РФ перейшла до оборони на Волинському напрямку, в районах населених пунктів Поліське та Кухарі. “Не виключається, що окупант буде здійснювати збройні провокації на кордоні з метою втягування збройних сил Білорусі у війну проти України”, – сказано в повідомленні.

На Поліссі російські військові проводять наступальну операцію, їхні основні сили “блоковано та зупинено в районі Макарова”. “Окупанти відійшли від Бучі та аеродрому Гостомель“, – каже генштаб.

На Сіверському напрямку війська Центрального воєнного округу РФ наступають на Київ, а також на Бровари.

У Слобожанщині угруповання Західного воєнного округу наступають та блокують Харків з півночі. “Противник не досягнув успіху в районі Охтирки і зосередив основні сили в районі Гадяча та Зіньківа”, – пише Генштаб.

Згідно з повідомленням, на Донецькому напрямку російські війська вийшли до Новоолександрівки та оточили Маріуполь, “маючи значну перевагу в техніці”.

На Таврійському напрямку армія РФ наступає на Миколаїв, а також на Запоріжжя та частково – на Маріуполь. “Окупанти були зупинені на Миколаївському напрямку, але мали частковий успіх на напрямку Вознесенська”, – повідомляє при цьому Генштаб.

Як сказано у повідомленні, російські війська продовжують готуватися до висадки морського десанту в районах Затока та Чорномоськ. “Для подавлення системи протидесантної оборони України на чорноморському узбережжі відмічено залучення бомбардувальників Су-24М та зафіксовано скидання касетних бомб РБК-500“, пише при цьому Генштаб.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН