Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславіській громаді працюють над легалізацією виплати заробітної плати

Незважаючи на роз’яснення та вимоги діючого законодавства, оформлення  найманих працівників належним чином на сьогодні є серйозною проблемою. На даний час виплата   заробітної  плати в «конверті» та нелегальна робота стали, на жаль, нормою життя.  Недоліки тіньової заробітної плати, як і тіньової зайнятості не тільки в тому, що бюджет недоотримає кошти, використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить в собі багато негативних моментів,  і перш за все, це втрата страхового стажу для призначення  пенсії.

13 жовтня  2021 року робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення здійснено комісійні обстеження 11 підприємств з торгівлі та надання послуг, що розташовані на території Бериславської  міської територіальної громади.

У ході обстеження  щодо стану оформлення трудових відносин з найманими працівниками та рівня заробітної плати — наймані працівники обстежених закладів отримують заробітну плату в межах чинного законодавства. Всі наймані працівники офіційно працевлаштовані,  але все ж виявлено одного не оформленого працівника.

Членами комісії була проведена  інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцем щодо відповідальності за нелегальну зайнятість, необхідності виплати офіційної заробітної плати та сплати внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Закликаємо фізичних осіб, які не зареєстровані як суб’єкти господарювання в державних органах, оформити підприємницьку діяльність у відповідності до вимог чинного законодавства, а  з працівниками укладати трудові договори.  Приймаючи на роботу працівника, ви повинні пам’ятати про переваги укладання офіційних трудових відносин не лише для найманої особи, але і для себе: в першу чергу, легальні працівники — запорука сприятливого мікроклімату в колективі, що сприяє налагодженню роботи всіх учасників трудового процесу;  підвищення продуктивності праці, підпорядкування працівників правилам трудового розпорядку, чітка регламентація прав і обов’язків працівника – це трудова дисципліна та  сприяння чесній конкуренції на ринку праці.

Бериславська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН