Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Бериславщині пройшов фестиваль «Бойківська ватра» (відео)

На Херсонщині в селі Зміївка Бериславського району вже вдруге пройшов фестиваль “Бойківська ватра”, який збирає та відтворює традиції бойків вимушено переселених на південь Україн в середині минулого століття.

Розпочався захід із ходи вірян трьох конфесій, які об’єднавшись пройшлись селом хресною ходою до новозбудованої каплиці. Її освячено на честь Пресвятої Богородиці. Вона знаходиться на в’їзді до села, благословляючи всіх на добрі справи. Цього дня у мальовничому селі Зміївка, яке розташувалося на схилах Дніпра зібралися жителі Дудчан, Гаврилівки, Михайлівки та Золотої Балки, де також проживають нащадки бойків, які пам’ятають та шанують традиції своїх предків.

Окрасою свята стала виставка декоративно-ужиткового мистецтва, а експонатами були речі бойків, які зберегли їх нащадки. На сцені лунала щира українська пісня, яка зачаровувала всіх присутніх. Вокальні ансамблі та дуети з села Гаврилівка заволоділи увагою глядачів. Не менше вразили гостей свята гурт троїстих музик “Бойківчани”, та жіночий вокальний ансамбль “Оберіг”.

Цього дня люди згадували розповіді своїх батьків про те, як тяжко їм було жити спочатку, але вони змогли подолати всі труднощі, адже українці- сильний народ. Люди радіють тому що проводиться такий фестиваль, адже тут вони можуть відпочити від буденних справ та згадати моменти з історії своїх предків.

Не дивлячись на те, що між першим і другим фестивалем була значна перерва, цього дня зібралося багато людей, а організатори не збираються на цьому зупинятися і планують розширити фестиваль. Гості фестивалю мали можливість покуштувати справжні українські страви.

Фестиваль пройшов у теплій атмосфері спогадів і українських традицій, Хоч часом і згадували сумні події, але не падали духом, адже наші люди знають, що якби там не було, а українці переможуть!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН