Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській міськраді готуються до реконструкції проспекту Ушакова

Підготовчі роботи до масштабної реконструкції однієї з головних вулиць Херсона – проспекту Ушакова – вже почалися. Чергові установчі збори з усіма учасниками цього процесу провів Херсонський міський голова Ігор Колихаєв.

 

«Містяни нас кваплять і, що абсолютно логічно, після довгих років застою вимагають швидких рішень і радикальних змін. Тому часу довго розгойдуватися у нас немає. Ми підняли проєкт реконструкції проспекту Ушакова, який робили ще в 2012 році, але з тих пір багато води утекло, й у кожного документа подібного типу є строки давності. З існуючого проєкту можна взяти деякі дані, які не зазнали змін, але в основному проєктування проспекту Ушакова буде новим. Місто росте й розвивається, й потреби херсонців так само ростуть», – визначив суть прийдешньої розмови Ігор Колихаєв.

За словами в.о. заступника міського голови Юрія Стельмашенка, враховуючи завдання, які ставить очільник міста, менш, ніж за два тижні потрібно зробити топографічну зйомку, визначитися з етапністю виконання проєкту.

Так, після реконструкції проспект Ушакова стане принципово іншим. Новий проєкт передбачить реконструкцію вулиці в форматі «від фасаду до фасаду». Тобто осучасниться не тільки проїжджа частина, де будуть передбачені нові зупинкові комплекси, «кишені» для транспорту, але й нові тротуари, велосипедні доріжки тощо.

На фото: головний архітектор міста Ігор Юрчак, директор Департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів Херсонської міської ради Михайло Жаров, в.о. директора Департаменту міського господарства Віталій Лисенко

Здійснюватися проєкт буде поетапно – пусковими комплексами, й почнеться реконструкція від залізничного вокзалу, поступово просуваючись до набережної. До слова, багаторічне дискусійне питання про необхідність розширення проспекту Ушакова, враховуючи думки спеціалістів і головного архітектора міста, більше не стоїть на порядку денному. Це – недоцільно, впевнені фахівці.

«Проєкт довгостроковий, розрахований на кілька років. І все, що я буду вимагати від вас на цьому шляху – це не споживчого, а господарського ставлення до міста», – нагадав учасникам наради Ігор Колихаєв.

головний спеціаліст Департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів міськради Вегандз Мяснікян, забудовник Сергій Крецу

Херсонська міська рада

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН