Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У 64 школах Запоріжжя вакцинована необхідна кількість персоналу

Учні 1-4-х класів у всіх школах навчаються в звичайному режимі. Середні та старші класи залишилися на очній формі тільки в тих закладах, де від коронавірусу вакциновано 80 і більше відсотків персоналу. Всіх інших школярів перевели на дистанційне навчання.

Як розповів директор департаменту освіти і науки Запорізької міськради Станіслав Романчук під час відвідування запорізької школи № 69, що в Дніпровському районі, в Запоріжжі 64 школи і 96 дитсадків перетнули межу в 80% вакцинації персоналу від коронавірусної інфекції. Це становить понад 70% навчальних закладів міста.

– Вчителі розуміють соціальну значимість своєї професії, тому вакцинуються. А ми створюємо усі умови для щеплення педагогів. Крім пунктів вакцинації, які працюють у Запоріжжі, в навчальні заклади виїжджають бригади медиків, щоб працівники шкіл та дитячих садочків могли вакцинуватися в більш комфортних умовах, – зазначив Станіслав Романчук.

У загальноосвітній школі № 69 всього 107 працівників, з них 82 – педагогічний персонал, 25 – технічний. На сьогодні 43 співробітники цієї школи зробили перше щеплення та ще 43 вже закінчили вакцинацію, отрмавши дві дози. І це становить 80,4%. Але ще 22 вересня в цьому навчальному закладі було вакциновано 69,8% працівників, тому середні та старші класи два дні навчалися дистанційно. Молодша школа, а це 15 класів, навчалися очно.

– З 23 вересня ми перейшли на дистанційну форму навчання. Але ми розуміємо, що дистанційне навчання не замінить очного. За вчорашній день ми вакцинували необхідну кількість співробітників та на сьогоднішній ранок у нас щеплено 80,4% персоналу. З понеділка наша школа повертається до очного навчання, – уточнила директор загальноосвітньої школи №69 Людмила Борисенко.

Вакцинація освітян від коронавірусу є добровільною і безоплатною.

Запорізька міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН