Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсонщини представили Громадській раді підсумки туристичного сезону

Херсонщина є туристичним краєм, ця галузь активно розвивається. Журналісти телестудії “Український Південь” поцікавились у головного податківця регіону , яким був цей туристичний сезон для нашої області.

В інтерв’ю Ігор Клим, в.о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі, зазначив:

“На сьогодні сфера туризму та відпочинку належить до найбільш потужних та динамічних секторів економіки. У всьому світі ця сфера істотно впливає на розвиток економіки і наша країна не є виключенням. Вона формує вагому складову валового внутрішнього продукту, мобілізує фінансові й виробничі ресурси населення. Спитаєте – до чого тут податкова? У пріоритеті податкової служби – рівність всіх перед законом, чесна податкова конкуренція, захист інтересів легального бізнесу і громадян. Це наші повсякденні завдання, які не обмежуються курортним сезоном. Водночас Херсонська область входить до числа найбільш привабливих місць для відпочинку в Україні з інфраструктурою та індустрією гостинності, що активно розвивається.

З року в рік туристичні принади Херсонщини приваблюють все більше гостей. Відпочити на азовське та чорноморське узбережжя краю їдуть дедалі більше туристів. Для них необхідно створити гідні умови, адже вони є потенційними інвесторами місцевих громад. І тут простежується взаємозв’язок із налагодженням у громадах якісно нового рівня сервісу готельно-ресторанного бізнесу, розширенням спектру індустрії розваг, розбудови інфраструктури та надходженнями до бюджету. Тож важливо створити рівні конкурентні умови для розвитку легального сектору економіки, який вчасно та в повному обсязі сплачує до бюджету податки, створює нові робочі місця, і саме цим сприяє розбудові територіальних громад.

Нашим першочерговим завданням було і є налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання та громадянами таким чином, щоб місцеві бюджети отримали від курортного сезону – 2021 максимальні надходження у вигляді податкових платежів. Готуватись до «Курорту» ми почали ще взимку. Спочатку проводили роз’яснювальну роботу, потім до цього додалася інвентаризація об’єктів нерухомого майна, обстеження щодо легальності праці й підприємницької діяльності.

І наостанок проводилися контрольно-перевірочні заходи. Цьогоріч через несприятливі погодні умови (прохолодний і дощовий червень), побоювання щодо карантинних обмежень, природні негаразди (нашестя комарів, комах, медуз) та інші причини початок сезону відпочинку затримався. Та попри це, весь комплекс податкових заходів приніс позитивні результати”.

Детальніше дивіться у відеоматеріалі журналістів “Українського півдня”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН