Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Щодо міністра Малюськи НАБУ поновлює кримінальне провадження

Вищий антикорупційний суд України задовольнив скаргу голови ТОВ «КПД-5С» Анатолія Сандика та скасував постанову про закриття провадження проти міністра юстиції Дениса Малюськи. Суд також зобов’язав поновити досудове розслідування у справі щодо підігрування рейдерам, які захопили майно ПАТ «Херсонбуд».

 

Повідомляється на сайті  СТОПКОР. Зокрема йдеться про кримінальне провадження проти посадових осіб Міністерства юстиції щодо якого детективи НАБУ раніше вносили дані в ЄРДР. Про це з місця події повідомляє активіст ВГО «Стоп корупції» Роман Литвин.

Нагадаємо:

  • У квітні 2020 року накази від 17.04.20 №1476/5 та від 28.04.20 №1534/5 Дениса Малюськи позбавили законного власника –ТОВ «КПД-5С» – права власності на об’єкти нерухомості на користь осіб, які три роки вчиняють рейдерські дії.
  • Не знати про наявність судового спору Д.Малюська не міг, адже відповідачем у цій справі є Міністерство юстиції, повідомляли тоді ЗМІ.
  • 25 травня 2020 року ТОВ «КПД-5С» подав до НАБУ заяву щодо початку кримінального провадження проти Міністра юстиції Малюськи за ч.4 ст.364 КК України за умисне одноосібне видання заздалегідь незаконних наказів №1534/5 від 28.04.2020 року та №1476/5 від 17.04.20 в інтересах Рошака М.С. та Ромащенко Р.О. та з корисних мотивів. Утім, провадження не було зареєстроване.
  • У скарзі до НАБУ було зазначено, що Міністерство юстиції України приймає рішення, які сприяють легалізації рейдерства. Зокрема, порушуючи норми закону, Міністр Денис Малюська одноосібно вирішує долю об’єктів нерухомості, попри те, що ці об’єкти є предметом спору в судах, ухвалює накази, які суперечать попереднім наказам Міністерства та повертають майнові права рейдерам.
  • 29 травня 2020 року «КПД-5 С» подав скаргу на бездіяльність слідчих до Солом’янського районного суду м.Києва за місцем перебування НАБУ. Районний суд скерував справу до Вищого антикорупційного суду.
  • 1 вересня суд задовольнив скаргу та зобов’язав НАБУ зареєструвати заяву «КПД-5С».
  • 11 вересня 2020 року НАБУ зареєструвало провадження проти Міністра юстиції Дениса Малюськи у справі «Херсонбуду».
  • Пізніше НАБУ закрило справу щодо Малюськи за відсутністю складу злочину.
  • 20 вересня 2021 року ВАКС поновив кримінальне провадження.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН