Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині масово отруїлися учні гімназії

Зареєстроване групове захворювання на ротавірусну інфекцію серед дітей Новоодеської гуманітарної гімназії м.Нова Одеса .

За результатами епідрозслідування встановлено, що діти з гімназії 14.09.2021 приймали участь у щорічному святкуванні Дня здоров’я, який проводився у природного джерела води на околиці міста. Всього у святі приймали участь 158 дітей та 14 вчителів. При цьому діти та вчителі вживали воду з джерела. Харчувались окремо, харчові продукти кожен брав з собою.

Встановлено, що перші ознаки захворювання у хворих з’явилися 16.09.2021 (підвищення температури тіла, багаторазовий рідкий стілець, блювання, пронос). Хворих виявлено при відвідуванні гімназії, направлено за медичною допомогою до сімейних лікарів. До інфекційного відділення Новоодеської багатопрофільної лікарні госпіталізовано 7-х дітей, також 1 дитину госпіталізовано до міської дитячої лікарні №2 м.Миколаєва . Інші 5 хворих дітей отримують амбулаторне лікування.

Станом на 20.09.2021 загальна кількість хворих складає 13 осіб.

З 17.09.2021 роботу гімназії тимчасово призупинено.

Складено перелік осіб, які брали участь у святкуванні, передано до лікувальної мережі для встановлення за ними медико-санітарного спостереження.

Надано рекомендації щодо обстеження хворих та щодо запобігання виникненню і розповсюдженню нових випадків захворювання.

Обстежено вірусологічно на ротавірусну інфекцію 7 хворих з інфекційного відділення Новоодеської багатопрофільної лікарні. 19.09.2021 проведено дослідження методом ПЛР, всі 7 результатів позитивні. Також обстежено методом експрес-тесту хворого з міської дитячої лікарні №2 м.Миколаєва, результат позитивний.

Відібрано 20.09.2021 для дослідження на ротавірусну інфекцію воду з природного джерела. Матеріал в роботі.

Станом на сьогодні нових випадків захворювання не виявлено.

Миколаївський центр контролю та профілактики хвороб

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН