Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відзначили День міста (відео)

«Херсон – енергія змін» під таким лозунгом сьогодні святкують 243 річницю жителі Херсону. Свято розпочали з самого ранку урочистою ходою курсантів Херсонської державної морської академії. Однією з головних візитівок нашого міста є саме знамениті херсонські курсанти-моряки, сьогодні вони урочисто вбрані пройшли центральною вулицею.

Уперше цьогоріч завітав до Херсону фестиваль морських традицій «Ринда», який носить почесне ім’я Олега Ванденка – капітана барка «Товариш», портом приписки якого був Херсон.

Зі сцени гостей та учасників фестивалю привітав голова міста Ігор Колихаєв, він закликав жителів з любов’ю ставитися до рідного краю: «Давайте любити, цінувати, оберігати наше місто. Давайте його робити комфортним для життя, для майбутнього покоління. Слава Херсону!»

Містяни мали можливість побачити справжню крейсерську регату імені польського генерала Маріуша Заруського та дитячу вітрильну регату ім. капітана Олега Ванденка. На офіційне відкриття завітав і консул Генерального консульства Республіки Польща в Одесі Павло Недведєцький, він зачитав вітальну листівку від президента Польщі.

Після урочистостей у Великій залі міської ради рішенням міського голови видатним херсонцям було присвоєно звання почесного громадянина міста. Серед них спортсмени-параолімпійці, літератори, музиканти – жителі які внесли особливий вклад в життя та розвиток міста.

Письменник Віктор Вальд зазначив, що таке високе звання для нього велика честь: «Я ще вчора був не почесний, сьогодні почесний, але ж для мене нічого не змінилося. Робота як була, вона так і продовжується. Я казав про те що людина, яку цінують вона буде робити ще більше від того, що від нього чекають».

Секретар Херсонської міської ради Галина Лугова зазначила, що попереду великий об’єм роботи і пообіцяла і надалі плідно працювати на благо міста: «Попереду велика робота і ми роботи не боїмося, будемо працювати і в потужному, посиленому ритмі і дуже опираємося і сподіваємося на підтримку жителів. Ми бачимо віддачу, ми бачимо, що в людей очі горять і вони нас підтримують, тому однією згуртованою родиною в нас все вдасться».

Начальниця управління культури Херсонської міської ради Світлана Думинська звернулася до містян зі словами привітання: «Я всім бажаю сьогодні гарного настрою. Найголовніша мета – розуміти, що ми живемо в нашому місті, ми його любимо, ми для нього творимо, ми його розвиваємо і тому слога нашого сьогоднішнього дня міста це – «Херсон – енергія змін», змінюємось позитивно, активно і яскраво. Всіх зі святом».

Попереду на містян чекає багато урочистостей, розважальна програма, конкурси та призи. Завершаться святкові заходи масштабним гала-концертом у Парку Слави, за участю зірок всеукраїнського рівня та яскравим фейерверком.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН