Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Почесна Амбасадорка UNFPA в Україні відвідала Херсон і Миколаїв

Ці міста входять до проєкту “Міста та громади вільні від насильства” і розвивають систему реагування та протидії домашньому насильству. Окрім того, там впроваджуються інші ініціативи, зокрема проводиться Індекс благополуччя молоді тощо.

У Херсоні працює притулок для постраждалих від насильства, де люди можуть перебувати у безпеці до 3 місяців. Усього він розрахований на 12 місць і надає кваліфіковані соціальні та психологічні послуги, а також залучає юристів за потребою. Оскільки адреса центру не розкривається з безпекових міркувань, потрапити до нього можна викликавши поліцію за номером 102. У місті працює сектор протидії домашньому насильству і цей спеціалізований екіпаж поліції може доставити постраждалу до притулку.

У Миколаєві на базі Миколаївського міського центру соціальних служб працює денний центр соціально-психологічної підтримки постраждалих від насильства. Цей центр запрацював у квітні 2021 року, проте до них вже надійшло 304 повідомлення про насильство. На базі центру можна отримати соціальну та психологічну допомогу, направлення на отримання безоплатної правової допомоги у центра БПД міста тощо. Також у Миколаєві працює поліцейський сектор протидії домашньому насильству, який виїжджає на випадки насильства.

Якщо ви потребуєте екстреної або кризової психологічної допомоги, необхідно зателефонувати або відвідати центр за адресою: вул. Потьомкінська, 95-а (вхід з вул. Інженерна, 13).

Графік роботи центру:

🔹понеділок-четвер: з 8:30 до 17:00 год.

🔹п’ятниця: 8:30 до 16:00 год.

🔹Субота, неділя: вихідний.

Також у Миколаєві Маша Єфросиніна зустрілася із представницями і представниками молодіжних організацій міста. Молодь, яка реалізує найрізноманітніші соціальні проєкти, поділилася своїми успіхами та планами. Ця зустріч стала справжнім натхненням для Марії та команди UNFPA Україна!

Сервіси для постраждалих від насильства у Херсоні та Миколаєві були відкриті за фінансової підтримки урядів Великої Британії та Канади.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН