Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні діє новий вид соціальної допомоги для підтримки багатодітних сімей

Напередодні нового навчального року, з метою підтримки багатодітних сімей, Постановою   Кабінету Міністрів України  від 04.08.2021 року № 803 запроваджено виплату одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року.

Виплата цього виду соціальної допомоги держави  здійснюється  багатодітним  сім’ям, які станом на 1 серпня 2021 року є одержувачами державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Одноразова  грошова  допомога   призначається на кожну дитину, яка станом на 1 серпня 2021 року має вік 6 –18 років (включно) та надається у розмірі 2000 гривень на кожну дитину. Її виплата проводиться за матеріалами справ одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з числа багатодітних сімей без звернення одержувачів.

Як приклад, станом на 10 вересня, спеціалістами управління праці та соціального захисту  населення Дніпровської районної у місті Херсоні ради призначено та спрямовано на виплату зазначеної допомоги 112 багатодітним малозабезпеченим сім’ям  на 259 дітей.

Нагадуємо, що крім цього, високим попитом серед населення користуються такі види соціальних послуг як «Е-малятко» і «Муніципальна няня».

Херсонська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН