Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці Миколаєва вийдуть на масштабне прибирання

18 вересня 2021 року мешканці Миколаєва разом з однодумцями з інших міст України та ще мільйонами активістів 180 країн світу вийдуть на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Організатори запрошують миколаївців долучитись до прибирання зелених зон міста, у суботу, 18 вересня з 10:00 до 13:30, на спеціально визначених локаціях.

«Ми продовжуємо працювати над формуванням свідомого ставлення миколаївців до екології та природи, яка нас оточує. Наша організація завжди грає в довгу. Ми розуміємо, що змінити щось за день, місяць чи рік неможливо, однак крок за кроком рухаємося вперед. Всесвітній день прибирання – це унікальний день. Виходити на локації і розуміти, що зараз одночасно з тобою очищують території від сміття ще мільйони людей з різних країн та континетів просто неймовірно. Цьогоріч у Миколаєві ще більше точок, тож кожен містянин може обрати зручне для себе місце і долучитися до акції», – зазначає Наталія Засядько, координатор «Let’s do it, Ukraine» в м. Миколаєві.

«Агенція розвитку Миколаєва є партнером проведення Всесвітнього дня прибирання в Миколаєві з 2018 року. За цей час було проведено близько 30 прибирань та посадок дерев по всьому місту. Ми дякуємо активним мешканцям за участь в ініціативі, та вдячні департаменту ЖКГ, адміністраціям районів міста, КП «Миколаївські парки» за допомогу із вивозу відходів з місць прибирання. Спільними зусиллями робимо рідний Миколаїв кращим», – каже Анна Ганжул, в.о. директора КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

Всім охочим долучитись до акції організатори рекомендують брати із собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запрошувати родину та друзів.

«Зрозуміло, що ми не можемо в один момент удосконалити всю планету, але кожна людина своїми діями не тільки змінює цей світ, мотивуючи інших, а й стає ланкою великого ланцюжка на шляху формування культури чистоти та дбайливого ставлення до довкілля та свідомого використання земних ресурсів з метою зменшення негативного впливу людини. Тільки спільно, поєднавши зусилля, починаючи з себе та своїх домівок, ми можемо вивести своє  місто, область та країну в цілому, на той близький до досконалості рівень, коли люди дбають про довкілля», – зазначає Людмила Юрченко, координатор «Let’s do it, Ukraine» в Миколаївській області.

Локації прибирання в Інгульському районі:

1. ПАРК ДУБКИ (вул. Троїцька, 15). Відповідальна особа: Юрченко Людмила, тел: +380935156222;

2. СКВЕР (вул. 9-та Поздовжня, 71, за Ленінським РОВД). Відповідальна особа: Іван Мокряк, тел: +380930093132;

Локації прибирання в Корабельному районі:

3. БАЛАБАНІВСЬКИЙ ЛІС (ПТУ 25, вулиця Айвазовського, 15-б). Відповідальна особа:

 Оксана Руденко, тел.: +380665749431;

Локації прибирання в Заводському районі:

4. ПЛЯЖ НАМИВ (зупинка громадського транспорту «Рів’єра»). Відповідальна особа:

Іван Ревуцький, тел: +380931605211;

5. ПЛЯЖ НАМИВ (вул. Лазурна1/7, р-н Ковбой, рухаємось в сторону Рів’єри). Відповідальна особа: Ельвіра Юрця, тел: +380631228421;

Локації прибирання в Центральному районі:

6. ПЛЯЖ СТРІЛКА (Алея Козацької Слави, парк Перемоги). Відповідальна особа:

Сергій Валяренко, тел: +380999674378;

7.  КРЕАТИВНИЙ ПРОСТІР «ПОНТОН» (Нижній Бам, біля пішохідного мосту). Відповідальна особа: Наталія Засядько, тел: +380505188983;

Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Робіть фото, сторіси на локаціях до і після прибирання, відмічайте організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН