Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

14 жовтня на Хортиці плануються масові святкування

Про плани обласної влади провести на острові святкові заходи з нагоди визначного дня повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час пресконференції.

Керівник облдержадміністрації відвідав об’єкти “Великої реставрації” на Хортиці, оцінив хід реконструкція локацій та якість вже виконаних робіт.

Очільник регіону розповів, що до середини осені планується повністю завершити роботи на Кургані Єдності. Там встановлять додаткове освітлення, додадуть поручні, дооблаштують схили. Також у жовтні основні роботи мають завершити на локації Музею історії запорозького козацтва. Нагадаємо, що там нині проходить реконструкція покрівлі. Будівельники працюють над гідроізоляцією та утепленням даху, щоб жодні зміни погоди не могли пошкодити історичні пам’ятки та знакові експонати в середині музею. Також на Хортиці вже завершили реконструкцію третього  об’єкта “Великого будівництва”  –  Козацького кола. Там вже пройшов перший масштабний захід.

  • На Козацькому колі наприкінці літа пройшов великий фестиваль. Сьогодні ми оглянули коло і побачили, які проблеми виникли після заходу і які питання ще потребують доопрацювання. Ми також врахуємо ці моменти при реконструкції інших об’єктів, –  повідомив Олександр Старух журналістам.

Очільник області поділився з присутніми також подальшими планами на розбудову острову. За його словами, вже обговорюється питання створення на Хортиці ще однієї локації для великих музичних фестивалів. Нова площадка повинна буде вмістити десятки тисяч відвідувачів та наметове містечко. Триває робота з проєктування робіт всередині Музею історії запорозького козацтва. В планах розпочати реконструкцію вже наступного року та провести її за півтора-два роки.

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН