Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську буде розроблено міську програму стосовно реалізації вимог мовного законодавства

13 вересня відбулась щотижнева апаратна нарада, яку провів голова Таврійської міської територіальної громади Микола РІЗАК.

За інформацією керуючої справами виконкому Наталі ЛЕВЧЕНКО, у відповідності до рекомендацій уповноваженого з питань захисту державної мови буде розроблено міську програму стосовно реалізації вимог мовного законодавства. Голова Таврійської громади  звернув увагу посадових осіб органів місцевого самоврядування, керівників закладів освіти, культури, структурних підрозділів міської ради на обов’язковому виконанні вимог Закону про функціонування української мови як державної.

Профільний заступник міського голови Анатолій БІЛИЙ повідомив, що рівень вакцинації працівників закладів освіти Таврійської громади становить   більше 80 відсотків. Тож у разі переходу регіону до «жовтої» епідемічної зони – всі ліцеї, гімназії та початкова школа зможуть працювати у звичному режимі.

Микола РІЗАК доручив генеральному директору Центру первинної медико-санітарної допомоги Таврійської міської ради Миколі ГУМЕНЮКУ продовжити інформаційну роботу у колективах щодо необхідності та безпечності вакцинації.

Очільник громади заслухав звіт заступника міського голови Олександра ПАЛЮКА, спеціаліста виконкому з питань енергозбереження Інни КУРИШКО, керівників комунальних підприємств про готовність закладів та установ до нового опалювального сезону. Підсумкові результати виконання запланованих заходів будуть розглянуті до 1 жовтня.

Міський голова Микола РІЗАК поділився своїми враженнями від участі в роботі форуму з питань реформування шкільного харчування, який напередодні відбувся в Одесі: «Це був дуже корисний захід. Учасники форуму познайомились із сучасними розробками щодо організації здорового харчування дітей у навчальних закладах. Зрозуміло, що у цьому питанні потрібні кардинальні зміни, тож це наше завдання на найближчу перспективу».

Цей тиждень для Таврійської громади буде насичений різноманітними подіями –  на завтра, 14 вересня, запланована  чергова 11-та сесія міської ради, 17 вересня відбудуться офіційні відкриття Центру медико-санітарної допомоги міста Таврійська та стадіону “Локомотив” – об’єкту  Президентської програми “Велике будівництво”.

Таврійська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН